Tweede minimum voor W.K. U18 voor Jochem Vermeulen !
May 26, 2024 at 12:12 pm

Tweede minimum voor W.K. U18 voor Jochem Vermeulen !

He did it again ! Jochem Vermeulen liep op de “8ste Grote Prijs van Lokeren” op maandag 25 mei een tweede minimum voor deelname aan het “Wereldkampioenschap U18” in Colombia. Met een tijd van 1’51″08 dook hij netjes onder de limiet van 1’51″73 op de 800 m.

Nadat hij zaterdag in Oordegem al ruim de grens op de 1500 m doorbrak en zijn ticket voor het “Wereldkampioenschap U18” verdiende, zette Jochem Vermeulen op maandag nog een extra orgelpunt op het Pinksterweekend. In een sterk bezette 800 m finishte hij in een tijd van 1’51″08 in de A-reeks van deze Flanders Cup in Lokeren. Dit was voldoende voor een tweede ticket voor het W.K. … want de limiet op deze 800 m lag op 1’51″73. Met zijn tijd zette Jochem meteen ook de 3de beste Belgische prestatie ooit bij de scholieren-jongens neer.

De commentaar van Jochem zelf in “Atletiekleven”: “Wat een weekend ! Mijn tweede WK-limiet op enkele dagen tijd is een feit en daar had ik niet van durven dromen. Ik recupereerde verrassend goed van mijn 1500 m want ik kon de hele zondag rusten tijdens het studeren. Dat ik mag lopen bij mannen als Jan Van Den Broeck, is echt fantastisch. Het leek echter even mis te gaan toen ik na 500 m een beetje ingesloten geraakte en een gaatje moest toelopen maar gelukkig kon ik alles nog goedmaken. Een combinatie 800-1500 m zit er zeker niet in op dat W.K. dus ik ga overleggen op welke afstand ik me ga toeleggen. En heel stiekem hoop ik ook het Belgisch record op de 800 m nog aan te vallen dit seizoen.”

Colombia Vlag

Colombia, here he comes !


Op dezelfde meeting in Lokeren liep Jolien Denis op de 3000 m naar 11’13″96 (een nieuw persoonlijk record) en haalde Timothy Truyts in zijn werpdubbel respectievelijk 12 m 60 met de kogel en 44 m 02 met de discus.

0 likes Allerlei # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand