Uitslag Provinciaal Kampioenschap Veldlopen – 01.02.2015 – Duffel
July 18, 2024 at 12:01 pm

Uitslag Provinciaal Kampioenschap Veldlopen – 01.02.2015 – Duffel

Het veldlopen in het Sportcentrum van Duffel heeft een lange traditie, maar het is ook zowat het meest waardeloze veldloopparcours in de provincie Antwerpen. Op zondag 1 februari was dit echter wél de locatie voor het “Provinciaal Kampioenschap Veldlopen” en de resultaten van de KAPE-deelnemers waren gewoon schitterend: provinciale titels voor Kobe Abelshausen, Renée Eykens en Jolien Denis, podia voor Jochem Vermeulen, Sette Van Hoof en Lex Van den Wijngaert én een trits ereplaatsen om van te duizelen.

PK Veldlopen - Renée Eykens - 01.02.2015

Renée Eykens op weg naar overwinning in korte cross dames …

PK Veldlopen - Sette Van Hoof_2 - 01.02.2015

en Sette Van Hoof, brons bij pupillen-jongens 2004 …

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

 

Categorie Atleet Plaats
 Pupillen-Meisjes 2005 Hanne Dua 12de
 Pupillen-Jongens 2005 Kobe Abelshausen 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
 Pupillen-Jongens 2004 Sette Van Hoof 3de en BRONS
Miniemen-Jongens 2003 Jits Dua 7de
Cadetten-Meisjes 2001 Heleen Vermeulen 4de
Cadetten-Jongens 2001 Lukas Maes 9de
Scholieren-Jongens 1999 Lander Vermeulen 4de
Scholieren-Jongens 1998 Jochem Vermeulen 2de en ZILVER
Vince De Rycke 7de
Korte Cross Dames Renée Eykens 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Juniors-Dames Jolien Denis 1ste en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Juniors-Heren Lex Van den Wijngaert 3de en BRONS

 

VERSLAG

Tijdens dit “Provinciaal Kampioenschap Veldlopen” in Duffel, vielen er flink wat podiumplaatsen te noteren voor onze atleten. Met als absolute top de provinciale titels voor Kobe Abelshausen (pupillen-jongens), Renée Eykens (korte cross dames) en Jolien Denis (juniors-dames).

In de jeugdreeksen scoorden de pupillen-jongens in beide leeftijdscategorieën een podiumplaats. Kobe Abelshausen werd provinciaal kampioen bij de eerstejaars, Sette Van Hoof haalde een bronzen medaille bij de tweedejaars. Bij de meisjes eindigde Hanne Dua als 12de en broer Jits Dua klokte als 7de af bij de miniemen-jongens.

Bij de cadetten-meisjes eindigde Heleen Vermeulen als 4de net naast het podium, terwijl Lukas Maes bij de jongens als 9de door het lint ging. Ook Lander Vermeulen miste op een haartje na het podium bij de eerstejaars-scholieren. Net als voor zijn zus eerder, was ook voor hem een 4de plaats weggelegd. Dan deed de oudste van de familie – Jochem Vermeulen – het enkele trapjes beter. Bij de tweedejaars-scholieren haalde hij zilver, zijn eeuwige bondgenoot in deze reeks – Vince De Rycke – werd daarin 7de.

En dan werd het al medailles wat de klok sloeg. Bij de juniors-heren noteerden we brons voor Lex Van den Wijngaert … een prelude voor al het goud dat werd veroverd door de juniors-dames. Ze deden dit echter wel in een afzonderlijke wedstrijd. Renée Eykens startte in de korte cross bij de dames en haalde daarin de provinciale titel binnen. Jolien Denis koos voor de langere afstand in haar eigen juniors-categorie, maar met evenveel succes. De gouden medaille én de provinciale kampioenstitel mocht ook zij mee naar huis nemen.

Hugo De HoonDeze wedstrijd telde meer voor de “KAPE Doe Mee Trofee, de “Provinciale Crosstrofee” én de “KAPE Crosstrofee“. Meer over alle “aanbevolen veldlopen” kan je HIER vinden.

0 likes Kampioenschappen - archief # , , , , , , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand