Vanhaeren van Moncton naar Barcelona
May 25, 2024 at 7:57 pm

Vanhaeren van Moncton naar Barcelona

In het maandblad “Atletiekleven” werd in augustus 2010 kort aandacht besteed aan de prestaties van Stef Vanhaeren in Moncton.


Hordelopers behoorden de afgelopen jaren tot de Belgische smaakmakers bij internationale kampioenschappen. Stef Vanhaeren had er een aandeel in, want werd vorig jaar EYOF-kampioen en zette met 52”34 een beste wereldjaarprestatie bij de scholieren neer. De overgang van horden van 84 naar 91,4 cm hinderde hem niet. Hij begon op 23 mei in Oordegem met 51”51, verbeterde zich op 3 juli in Mannheim tot 51”00, haalde op 21 juli in Moncton de W.K.J.-finale met 50”91 en bevestigde twee dagen later als 6de van de eindstrijd met 50”99.

Daarmee stopte het niet. Stef Vanhaeren nam meteen daarna aan het E.K. in Barcelona deel. De 18-jarige Kapellenaar kwalificeerde er zich op 28 juli met 50”71 voor de halve finale, die hij met 50”86 als 12de besloot. Hij werkte zich dus als eerstejaarsjunior in 6 juli-wedstrijden tot bij de betere Europese seniores.

Gery Follens zag er geen graten in. “Stef liep zijn 50”91 toen de regen met bakken uit de hemel viel. Wij rekenden hem na die demonstratie tot de medaillekanshebbers. Hij focuste zich in de finale op Jehue Gordon, die in de buitenbaan naast hem startte. De man uit Trinidad won in 49”30. Zijn ritme bleek te hoog gegrepen voor Stef. Hij verzuurde en kwam als 6de na 50”99 aan. Hij vertrok al een dag later samen met de sportdokter naar huis, overnachtte er en reisde de volgende dag naar Barcelona af”.

Hans VanbesienMet dank aan “Atletiekleven” voor publicatie van dit artikel.

0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand