Viering Sportlaureaten – 01.03.2013 – Stabroek
July 18, 2024 at 11:51 am

Viering Sportlaureaten – 01.03.2013 – Stabroek

Op vrijdag 1 maart werd in de gemeente Stabroek de jaarlijkse huldiging van de “Sportlaureaten 2012” georganiseerd in de zaal Moorland. Dit jaar zaten voor KAPE Vince De Rycke, Jeroen Gommers, Jolien Denis, Laura Bonte en Peter Van den Eynden bij de genomineerden. Peter Van den Eynden werd bij de verkiezing van de sportlaureaat geklopt door de Zaalvoetbalploeg van Patro.

Peter VD Eynden - Sportlaureaat Stabroek 2013

Dit jaar zaten voor KAPE Vince De Rycke, Jeroen Gommers, Jolien Denis, Laura Bonte en Peter Van den Eynden bij de genomineerden. Naast de huldiging van al deze kampioenen werden in Stabroek ook drie extra prijzen toegekend: de jeugdtrofee, de clubtrofee en de sportlaureaat van het jaar.

Voor de trofee van sportlaureaat waren er drie genomineerden. Peter Van den Eynden werd vorig jaar zowel Belgisch- en provinciaal kampioen bij de ‘masters’ in kogelstoten en discuswerpen. Zwemmer Jiri Geerts zwom vorig jaar op de wereldkampioenschappen masters mooie resultaten bijeen en kaapte op Belgisch niveau 1ste plaatsen weg op de 200 m en 50 m schoolslag. De derde nominatie ging naar de 1ste ploeg van Zaalvoetbal FC Patro. Zij werden ook de winnaar van deze trofee.

Als winnaar van de jeugdtrofee kwam de 10-jarige BMX-er Gianni Vermaelen uit de bus. Hij slaagde erin om in 2012 een 3de plaats te behalen op het Belgisch Kampioenschap, was primus in de Cup van Wallonië, werd 2de in de Topcompetitie en in de Flanders Cup.

Bij de toekenning van de clubtrofee werden niet enkel de sportieve prestaties in beschouwing genomen, maar ook andere criteria zoals jeugdwerking, organisatie, enz. De drie genomineerden waren FC Patro, AC Snelheid en Taekwondo Jeong-sin. De winnende club werd AC Snelheid.

 

 

 

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand