Viering Sportlaureaten District Ekeren – 17.03.2017 – Ekeren
June 13, 2024 at 4:57 am

Viering Sportlaureaten District Ekeren – 17.03.2017 – Ekeren

De sportlaureatenviering van het district Ekeren werd op vrijdag 17 maart gehouden in de sporthal van tafeltennisclub Nodo in Ekeren. Ook dit jaar waren er opnieuw 4 atleten van KAPE bij de meer dan 100 gehuldigden uit dit Antwerpse district. Proficiat !

Tijdens de laureatenviering werden meer dan 100 Ekerse sporters van 14 verschillende sportclubs in de bloemetjes gezet. Na de viering kregen ze een receptie aangeboden door het district. Voor deze huldiging in Ekeren kwamen volgende KAPE-atleten in aanmerking:

  • Alexander Anthonissen
  • Daniel Anthonissen
  • Lukas Maes
  • Walter Van Boven“Ekerse sportfiguur 2016”

Tijdens de laureatenviering werd ook de “Ekerse Sportfiguur 2016” verkozen. Elke aanwezige sportclub kreeg één stem om haar favoriete sportfiguur aan te duiden na een mooie toelichting over de kandidaten. Inge Denhaene sprak met veel enthousiasme over haar sportieve buren Jessica en Jens, beiden heel wat op hun palmares in het gewichtheffen. Maar het was Bob Zwaenepoel, voorzitter van de gastclub TTC Nodo, die met zijn sterk en warm pleidooi de kiezers wist te overtuigen om op tafeltennisspeler Jef Janssens te stemmen.

Jef Janssens won de titel “Ekerse sportfiguur 2016” met 8 stemmen van de 12. Hij is 88 jaar en werd voor de derde keer veteranen-kampioen van het Belgische tafeltennis in de reeks 85- plus. Uiteraard is Jef ook provinciaal kampioen in deze reeks, waar hij weinig tegenstand heeft. In 2015 werd hij 5de op de Europese Veteranenkampioenschappen in Tampere (Finland). Jef startte zijn loopbaan in 1948 en is altijd blijven tafeltennissen. Bij TTC Nodo (al 30 jaar lid) traint Jef nog elke zondagvoormiddag en speelt hij nog wekelijks in 4de provinciale afdeling. Daarbuiten speelt Jef nog de maandelijkse veteranencriteria in de provincie Antwerpen en uiteraard het jaarlijkse kampioenschap van België.

De trofee ‘Triomf’ die Jef ontving, is van de hand van Peter Kempenaers. Peter werkt onder het pseudoniem Peke en is Ekers kunstenaar en beeldhouwer.

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand