Walter Van Boven in “Commissie Masters” VAL
June 13, 2024 at 7:35 am

Walter Van Boven in “Commissie Masters” VAL

KAPE zendt andermaal zijn zonen uit … ditmaal niet naar een binnen- of buitenlands kampioenschap, maar naar één van de beleidsorganen van de Vlaamse Atletiekliga. Walter Van Boven is immers opgenomen in de “Commissie Masters” van onze federatie.


En meteen gaat er al van alles veranderen …(voor de duidelijkheid, dit is niet door de onmiddellijke inbreng van Walter) … vooral op het vlak van de interclubs voor de masters. Het doel is om in 2016 de clubs die een dames- en herenploeg aan de start brengen voor de interclubs, te laten optreden op dezelfde locatie. Momenteel worden dames en heren naar verschillende bestemmingen gestuurd. Voor de sfeer zou het inderdaad veel beter zijn om deze ploegen samen op één atletiekpiste te laten aantreden. In deze formule zou er ook een gezamenlijk klassement opgemaakt worden voor dames en heren samen om stijgen en dalen in de interclub te bepalen.

2015 is nog een overgangsjaar, want niet alle clubs zitten momenteel in dezelfde afdeling met hun dames- en herenteams. De “Commissie Masters” heeft dan ook een aantal overgangsmaatregelen uitgewerkt, om in 2016 met het nieuwe project te kunnen starten.

Clubs die in 2015 een dames- en/of herenploeg in 1ste afdeling hebben en de andere ploeg in 1ste of 2de afdeling, komen automatisch terecht in de hoogste afdeling in 2016. Alle clubs die in 3de afdeling zitten (al dan niet met één of twee ploegen, dames of heren), komen in de 3de afdeling terecht. De rest van de clubs wordt in de 2de afdeling opgevangen. Bij de masters worden vanaf 2015 de reeksen beperkt tot maximaal 12 clubs, dus is het best mogelijk dat er meerdere reeksen in 2de en 3de afdeling zullen zijn in 2016. Maar eerst nog de interclubs masters in 2015 afwerken … die bepalen voor een belangrijk deel de samenstelling van de reeksen in 2016.

En wat Walter betreft … proficiat met je toetreding tot de “Commissie Masters” !

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand