10 mijl van Essen – 22.11.2009 – Essen
May 25, 2024 at 1:35 am

10 mijl van Essen – 22.11.2009 – Essen

Aangetrokken door de romantiek van het sneeuwtapijt het jaar ervoor, kreeg een ruime KAPE-delegatie dit jaar vooral met wind af te rekenen tijdens de 10 mijl van Essen. De lichtgewichten waren dus maar al te blij dat ze zich in de slipstream van de olifantjes onder ons konden nestelen.


Bernard Vandenbroucke, amper een week eerder opgenomen in het selecte gezelschap van de ondanks hun leeftijd nog steeds sportende vijftigers, vierde zijn promotie meteen met een overwinning bij de Masters 50, op slechts een handvol seconden van Marc Tampère, in vergelijking met Bernard qua leeftijd een echte snotaap. Carl Van Tichelen bewees zijn kwaliteiten als triatleet. Zaterdagavond nog op de lappen, zondagochtend een stevige fietstraining en zondagnamiddag even 16 km gaan hollen tegen een gemiddelde snelheid van meer dan 13 km per uur. Voor dergelijk machtsvertoon moest zelfs het jongste veulen van de KAPE-deelnemers (geboortejaar 1971) Hans Vermeulen nipt passen.

Net toen Yves Van Cleef alle hoop had opgegeven op een goede tijd zag hij iets over halfweg in de verte iets opduiken dat langzamer groter werd. Was het een vliegtuig ? Was het een vogel ? Nee, dat was het niet. Het was Lucien Poppe die hij aan de hemel zag en die het mega-tactisch speelde : met het oog op een marathon precies een week later de concurrentie wat zand in de ogen strooien door te doen alsof hij in een loop-dipje zat. Voor Pierre Wouters is Essen altijd een hele speciale loop : daar begint “zijn” loopseizoen zegt hij. Het begin is nu gekend bij Pierre, nu nog uitvissen waar het eindigt. Jorge Figueroa zette Liesbeth Koch als een echte gentleman heel de tijd uit de wind maar kreeg op het laatst figuurlijk de wind van voor toen Liesbeth hem als een gracieuze amazone in een ultieme eindsprint voorbijsnelde.

Hermine De Kimpe kreeg haar hartslag niet onder controle, maar dit belette haar niet om toch nog de tweede plaats bij de dames in haar categorie weg te kapen. Tinneken Van Hecke kwam in Essen haar nieuwe loopschoenen uitproberen. Patrick Nelen vond zijn merk net iets beter en had dan ook een iets betere tijd. Louis (“Paris 3 heures”) Milbau en Johan Smeekens vonden Tinneken haar schoenen wel prachtig en bleven er zich dan ook de hele tijd aan vergapen, zodat ze allemaal samen eindigden.

Yves Van CleefResultaten

Marc Tampère – 1:04:37
Bernard Vandenbroucke – 1:04:59
Carl Van Tichelen – 1:13:59
Hans Vermeulen – 1:14:07
Yves Van Cleef – 1:17:49
Lucien Poppe – 1:19:56
Pierre Wouters – 1:21:15
Liesbeth Koch – 1:28:32
Jorge Figueroa – 1:28:34
Hermine De Kimpe – 1:36:22
Patrick Nelen – 1:38:02
Tinneken Van Hecke – 1:39:28
Louis Milbau – 1:39:29
Johan Smeekens – 1:39:30


JEUGDWEDSTRIJD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<b

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 likes Joggings - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand