Belgisch Kampioenschap & Kampioenschap van Vlaanderen 100 km – 16.06.2006 – Torhout
June 13, 2024 at 7:12 am

Belgisch Kampioenschap & Kampioenschap van Vlaanderen 100 km – 16.06.2006 – Torhout

Het Belgisch Kampioenschap en Kampioenschap van Vlaanderen 100 km Alle Categorieën en Masters werd dit jaar samen georganiseerd met het IAU Europees Kampioenschap 100 km tijdens de “Nacht van Vlaanderen” in Torhout. Lucien Poppe kwam voor de tweede keer aan de start, nadat hij bij zijn eerste poging door een motorrijder van de organisatie was uitgeschakeld. Zijn relaas .. 


“Door omstandigheden (marathon en “Beker van Vlaanderen” in de weken voordien en zeer druk op het werk) was ik niet optimaal in vorm. Het parcours bestond uit een opwarmer van 10 km en daarna een lus van 30 km die je driemaal doorliep. Vooral de tweede lus (40 -> 70 km) was mentaal de moeilijkste : je loopt meestal eenzaam – de marathonlopers zijn dan klaar en met ongeveer 200 ultralopers uitgesmeerd op 30 km is de kans klein dat je andere lopers ontmoet – de temperatuur daalt fors (tot 12 °C) en je loopomgeving is duister en nevelig (spooky !). Eens voorbij de 70 km begin je aan de laatste ronde en komt de zon langzaam op : voldoende om je opnieuw moed te geven. Want bij ultralopen is het kopje minstens even belangrijk als de benen.

Ditmaal was de “Nacht van Vlaanderen” tevens het Europees kampioenschap, lopen tussen (en voorbijgetoken worden door) al deze Europese toppers was een unieke ervaring. Na 45 km werd ik gedubbeld door de toekomstige eindwinnaar, een Spanjaard die zou eindigen in een tijd van 6 u 23 minuten, een gemiddelde van 15 km/uur (bijna tweemaal zo snel als ik) ! Voor het eigen moreel is dit fnuikend, als je beseft dat je zelf nog niet halfweg bent.

Na 50 km was het duidelijk dat mijn doel – de 100 km binnen de 10 uren – niet haalbaar was en heb ik alles gezet op het uitlopen van de ultraloop. Op karakter en dankzij de steun van Hermine is dit ook gelukt, in een tijd van 12.04’30” (8,3 km/uur), binnen de limiettijd van 13 uren. Ik heb ongelooflijk afgezien en daarom weet ik het nu zeker : hooguit nog een marathon, maar langer dan 42 km : nooit meer …. “

Lucien Poppe


luc100kmEnkele sfeerfoto’s over deze 100 km kan je HIER vinden.

0 likes Joggings - archief , Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand