Canicross – 12.11.2006 – St. Kathelijne Waver
May 25, 2024 at 2:26 pm

Canicross – 12.11.2006 – St. Kathelijne Waver

Enkelen van onze joggers verkenden al eens andere terreinen, zoals hele marathons, run bike run, trappenlopen, ultraloop, een bergpasmarathon, enz. Maar al eens van Canicross gehoord ? Wel, Canicross is een heuse crosswedstrijd voor honden met begeleider. De afstanden zijn 2,5 km en 5 km, men start per combinatie (loper + hond) om de 30 sec.


Een Start to Runner van 2001, een zeer gedreven cannicrosser en in het bezit van 3 wedstrijdhonden, had mij gevraagd om eens mee te lopen met één van zijn honden in de laatste wedstrijd van dit seizoen die plaats vond in St. Kathelijne Waver. Ik was eigenlijk zeer verrast toen ik daar zoveel honden van verschillende rassen samen zag, maar toen ze een brede riem om mijn lenden bevestigden met daaraan een dikke elastiek en een border collie die ik amper kon beletten om te vroeg te starten, kreeg ik wel een raar gevoel en dacht ik : “waar ben ik nu weer aan begonnen ?“.

Maar toen ik bij de redelijke snelle start overeind was gebleven viel het allemaal zo goed mee dat ik er echt plezier in had gekregen en voor dat je het beseft is de cross voorbij, want 2,5 km in dat hels tempo duurt niet lang. Mijn tijd was 12’58”, niet slecht voor een zeer zwaar parcours. Ik vind het zeker voor herhaling vatbaar.

Louis Milbau

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand