Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 20.11.2013 – Kapellen
June 25, 2024 at 2:10 am

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 20.11.2013 – Kapellen

Op woensdag 20 november werd de eindproef georganiseerd van de najaarssessie van “Start to Run – Joggen voor Gevorderden”. De weersomstandigheden waren niet meteen uitnodigend. De start van deze 10 km werd gegeven in een fikse regenbui … en als klap op de vuurpijl werd de finish overgoten met de eerste sneeuwbui van het jaar ! En toch bracht iedereen deze eindproef tot een goed einde ! Proficiat !

In september werden – voor de eerste keer onder aanvoering van onze nieuwe jogbegeleider Lucien Poppe – de eerste rondjes afgewerkt van de najaarssessie van “Start to Run”. En ook toen waren de atmosferische omstandigheden al een voorbode van wat nog komen moest: regen … regen en koude … en tot slot: regen, koude én sneeuw. De groep joggers die deelnam aan deze editie van “Joggen voor Gevorderden” haalt met ruime voorsprong de titel van “natste” sessie uit de geschiedenis van “Start to Run” binnen. En toch bleven ze het netjes volhouden … een verdienste op zich !

Maar daar stopte het natuurlijk niet bij. Na het “volhouden” werd er nog een laatste struikelblok op het pad naar het “diploma” van “Start to Run” gelegd … de eindproef. Onder het toeziend oog van sportschepen Koen Helsen en voorzitter van de Gemeentelijke Sportraad Erwin Jönsson (en uiteraard in de regen), werd de start gegeven voor 25 rondjes van 400 m op de doornatte atletiekpiste. Rondetellers en tijdopnemers Hermine De Kimpe, Peggy Van Langenhove en Eddy Fermont mochten mee genieten van een avondlijk bad, terwijl de joggers op eigen tempo hun rondjes afmaalden.

Naarmate de rondjes aftelden, telden de regendruppels op … om uiteindelijk over te gaan in sneeuwregen en échte sneeuwvlokken.

sneeuw

De temperatuur had inmiddels ook al het nulpunt bereikt, maar de inspanningen hielden de lichaamstemperatuur van de deelnemers nog enigszins op peil. Alleen de “uitstekende delen” van deze lichamen werden fel op de proef gesteld. Maar gezien hun ervaring met deze barbaarse omstandigheden, mocht dit geen beletsel zijn om hun einddoel te bereiken: de 10 km. En dat deden ze dan ook allemaal … zelfs eentje in de complete duisternis (de nieuwe lichtinstelling van de atletiekpiste speelde de joggers de laatste ronden immers parten) en enkel bijgelicht door de mijnwerkerslamp van begeleider Lucien Poppe.

In een onverwarmde (!) kleedkamer mochten Nathalie De Keulenaer, Peggy Embrechts, Kevin Heestermans, ouderdomsdeken Ludo Pyl, Ann Roef, Ingrid Rousseau, Kaat Uytterschaut, Bart Van Loon en Annick Verhaegen daarna uit handen van Lucien de welverdiende medailles van “Start to Run” ontvangen. KAPE-voorzitter Peggy Van Langenhove zorgde voor een drinkbaar cadeautje van onze club (mogelijk bracht dit later thuis enige verwarming) en clubsecretaris Hugo De Hoon bedeelde de diploma’s voor 10 weken zwoegen … en niet zweten. Al deze joggers worden nu welverdiend toegevoegd aan de selecte groep 10 km-vreters van “Start to Run” bij onze atletiekclub.

Nu kunnen ze – indien gewenst – overstappen naar het “KAPE Jogging Team” – telkens op woensdag vanaf 20.30 uur in Kapellen – waar ze opnieuw door hun vaste begeleider Lucien Poppe worden opgevangen om deze schitterende conditie te behouden of nog verder uit te bouwen.

Hugo De Hoon

Eindtijden

Heestermans Kevin 00:53:33.7
De Keulenaer Nathalie 01:03:06.3
Uytterschaut Kaat 01:07:55.9
Roef Ann 01:08:24.4
Van Loon Bart 01:08:26.9
Rosseau Ingrid 01:09:04.5
Verhaegen Annick 01:09:44.1
Embrechts Peggy 01:09:45.1
Pyl Ludo 01:24:02.0

Logo Start to Run 2013_Mini

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand