Verslag Eindproeven “Start to Run” – Najaar 2011 – Stabroek & Kapellen
May 25, 2024 at 1:49 pm

Verslag Eindproeven “Start to Run” – Najaar 2011 – Stabroek & Kapellen

Op maandag 21 november op het Sportcentrum in Stabroek en op woensdag 23 november in het gemeentepark te Kapellen, gingen de deelnemers aan de “Start to Run”-sessies van dit najaar de uitdaging aan om de eindproef met succes te voltooien. In Stabroek liepen de “beginners” op maandag al 5 km in de mist, in Kapellen legden de “gevorderden” woensdag 10 km af bij een lekker herfsttemperatuurtje !

De atletiekpiste in Stabroek was op maandagavond 21 november bedekt met een dikke laag mist, toen de 11 deelnemers aan de eindproef van “Joggen voor Beginners” van start gingen voor hun finale 5 km. Deze “joggers-in-de-mist” van jogbegeleidster Betty Fockenier verdwenen over een deel van de piste compleet in de erwtensoep en dus ook uit het zicht van hun supporters en de rondetellers Eddy Fermont en Koen Bekaert.

Maar ook in deze grijze duisternis maalden ze in een uitstekend tempo de rondjes af. Orgelpunt was het “ererondje” dat Tom Van der Brempt – de enige man in het gezelschap – te beurt viel, toen hij door alle andere – vrouwelijke – deelnemers vergezeld werd voor zijn laatste 400 meter op weg naar de eindmeet. Over een sterk groepsgevoel gesproken !

Over de resultaten van deze eindproef valt men helemaal niet mistig te doen : alle deelnemers haalden met succes de eindmeet na 5 km op de atletiekpiste van het gemeentelijk sportcentrum. Christiane Andries, Sofie De Dooy, Kelly Engelen, Martine Fischer, Wendy Herwyn, Christel Stuyck, Martine Teck, Sandy Teysen, Ilona Van Bouwel, Tom Van der Brempt en Sophie Van Gulck worden toegevoegd aan de lange lijst “geslaagden” van deze cursus voor beginners bij KAPE. Proficiat ! Ook zij ontvingen de medaille en het diploma van “Start to Run” en een cadeautje van KAPE.

Op woensdag 23 november was het de beurt aan de “gevorderden” voor hun 10 km op de atletiekpiste in Kapellen. De weersomstandigheden zagen er een flink pak beter uit dan in Stabroek : voor de tijd van het jaar zelfs een aangenaam avondje om 25 rondjes op de piste van het gemeentepark te draven.

In de schaduw van het zwoegende “KAPE Jogging Team” was de binnenbaan van de atletiekpiste exclusief gereserveerd voor de deelnemers aan deze eindproef van de najaarssessie van “Joggen voor Gevorderden”. Met 13 kwamen ze aan de start voor deze eindproef … en met 13 legden ze deze ook succesvol af, zo wisten rondetellers Eddy Fermont en jogbegeleider Paul Sauviller te melden.

Het “Start to Run”-diploma, de medaille van de gemeentelijke Sportdienst en een vloeibaar geschenkje was dan ook welverdiend op het einde van deze 10 km. Mark Barremans, Monica Berckmans, Jennifer De Backer, Jan De Wachter, An Hendriks, Maria Hooft, Sven Jadoul, An Lippens, Tina Poppe, Isabelle Regemortel, Hendrika Sanctorum, Steven Vandevelde en de benjamin van het gezelschap Shari De Wachter reserveerden hun plaatsje in de lange lijst van “gediplomeerden” bij KAPE. Gefeliciteerd !

Nu lokt de overstap naar de reguliere trainingen van het “KAPE Jogging Team” of een individueel voortzetten van deze wekelijkse looptrainingen. De keuze is aan onze joggers !

Hugo De Hoon

Meer info over “Start to Run” kan je HIER lezen.

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand