Grand Jogging de Verviers – 17.06.2007 – Verviers
June 13, 2024 at 3:28 am

Grand Jogging de Verviers – 17.06.2007 – Verviers

De joggingclub volhardt in zijn Ardeens offensief. Na de drie inschrijvingen in La Roche waren we nu al met vier om de alpijnse hoogtes van Verviers te trotseren. Nadat ik – dankzij de charmante stem van mijn gps – een parkeerplaats had gevonden op 50 meters van de start (hoe doet ie het !) konden we vlot onze nummers ophalen. Dit was niet het geval voor een groep Duitsers die blijkbaar problemen hadden met de inschrijving, wat uitmondde in een heftige conversatie met Engels als voertaal tussen Duitsers en franstaligen. Een babeliaanse situatie die heel sterk aan “Allo Allo” deed denken (I will tell this only once !)

verviersWe konden geen hoogteprofiel van het parcours vinden en vroegen het dan maar aan de lopers in onze buurt aan de startlijn: vanaf de start 2 km naar beneden, vlak tot km 5 en dan begint de ellende. Goed doseren en niet te snel van stapel lopen was hun advies. De start was in ieder geval een makkie, met een daling van een paar honderd meters heeft iedereen zijn persoonlijk record op de 2 km vlot gebroken. Daarna volgden enkele vlakke kilometers naast de vallei van de Vesder.

Op km 5 werd de rivier verlaten en zoals doorgewinterde bergwandelaars weten: als je niet de bedding van een rivier blijft volgen ga je ooit moeten klimmen. De hartslag ging snel op hoger toerental en de kuiten werden goed belast. Maar ook aan dat klimmen komt een eind, vanaf km 8 werd het golvend om vanaf km 12 terug downhill naar de finish te gaan. Verviers ligt in de omgeving van de vurige stede Luik en dit was te merken aan het warm applaudiserende publiek langs het ganse traject van 13,6 km . Ook de temperatuur was warm maar de goede bevoorrading en de talrijke tuinslangen maakten het zeer draaglijk. Een loop die een grotere delegatie van de joggingclub verdient.

Lucien PoppeRESULTATEN

Lucien Poppe – 1:02:09
Louis Milbau – 1:18:06
Hermine De Kimpe – 1:18:11
Mark Noppe – 1:18:11

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand