Trainerswissel bij Jogging Team Kapellen
July 18, 2024 at 11:58 am

Trainerswissel bij Jogging Team Kapellen

Na een lange periode onder Paul Sauviller, is het “fluitje” voor de begeleiding van het KAPE Jogging Team in Kapellen deze week overgedragen aan marathonman Lucien Poppe. Op woensdag 11 september werd deze overdracht geofficialiseerd. Paul werd in de “Duvel” gezet door zijn joggers en Lucien werd letterlijk “gedoopt” in zijn nieuwe functie door een kletterend onweer.

Het was – onder joggers – geen geheim dat Lucien Poppe – wegens medisch verbod – zijn loopactiviteiten moest afstoten. Zijn kennis en inzet wilde KAPE niet laten verloren gaan en daarom werd – in overleg met Paul – deze trainerswissel voorbereid. Beide heren hebben onderling duidelijke afspraken gemaakt, waarbij de backup bij trainingsschema’s, vervangingen, e.d. nog steeds door Paul wordt geleverd. Een definitief afscheid aan “zijn” joggers is het dus helemaal niet. Lucien kan op basis van de knowhow van Paul en met zijn eigen inbreng nu de joggers verder begeleiden. En wij hebben er alle vertrouwen in dat deze constructie perfect gaat werken.

Ook voor “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” neemt Lucien de fakkel over. De nieuwe cursus – die ook op woensdag 11 september van start ging – was ook daar zijn vuurdoop. Al mocht je het zowel voor de wekelijkse joggers van het team als voor de nieuwbakken Start to Runners eerder een waterdoop noemen. Geen stukje textiel bleef nog droog, nadat een onvoorstelbare regenbui de joggers overspoelde en de atletiekpiste in een zwembad omtoverde.

Maar zo kreeg deze trainerswissel nog wat extra pigment en zal hij niet zo snel vergeten worden. Als club danken wij Paul voor de jarenlange inzet voor het KAPE Jogging Team in Kapellen en wensen wij Lucien veel plezier (en werk) toe in het omgaan met zijn – niet altijd onmondige – discipelen. Succes ermee !

0 likes Joggings - archief , Trainingstips # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand