Uitslag (?) Belgisch Kampioenschap 100 km – 17.06.2005 – Torhout
June 25, 2024 at 3:23 am

Uitslag (?) Belgisch Kampioenschap 100 km – 17.06.2005 – Torhout

Tijdens de “Nacht van Torhout”, werd het Belgisch Kampioenschap 100 km en het Kampioenschap van Vlaanderen 100 km betwist. En met Lucien Poppe had het KAPE JOGGING TEAM een deelnemer die deze waanzinnige uitdaging wilde aangaan. Helaas … er kwam een onverwacht einde aan deze marathontocht.


“Het had een van mijn mooiste loopervaringen moeten worden maar het is helaas anders uitgedraaid, dankzij onze vriend … de politie. Het was anders perfect begonnen. Mooi weer, goede benen, ik was perfect op schema, zelfs twee minuten voor. Ik was trouwens zinnens om die twee minuten uit te wandelen aan het 30 km-punt. Op km 28 neemt agent Thierry de beslissing om met zijn moto naar een ander kruispunt te rijden, aan een snelheid van 55 km per uur. Hij laveert tussen de lopers, maar is verstrooid en merkt mij niet op. Hij ramt mij aan mijn rechterzijde en katapulteert mij op de macadam, schouder en kop eerst. Resultaat : een snee in mijn kop (12 hechtingen), een lichte hersenschudding en talrijke grote schaafwonden. Ik heb het bewustzijn verloren gedurende een vijftal minuten : bij het ontwaken wou ik terug beginnen lopen, zo zijn we ! Maar het werd een nachtje ziekenhuis !”

 Lucien Poppe

0 likes Joggings - archief , Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand